INFORMASJON ANG PLANLAGT KULL PÅ KNERTEBO:


Planlagt kull på Knertebo med BH Knertebo`s Look Who`s Busy kommer pr dd ikke til å bli gjennomført. Bakgrunnen for at Ronja nå ikke kommer til å gå avl er følgende:

Uken før påske fikk vi en telefon fra en opprørt valpekjøper som kunne fortelle at hunden hans hadde hatt et Epilepsi-anfall.
Iløpet av 1 døgn fikk hunden 3 anfall....det skal sies at etter disse anfallene har det ikke vært noe mer pr dd. Til opplysning skal det sies at denne hunden var svært syk i fjor høst pga en antatt forgifning....hvorvidt dette kan være følger etter at hunden var døden nær i høst vites ikke.
Denne hunden er kullsøster til Ronja.........og på bakgrunn av den informasjonen som er mottatt av hundens eier og på bakgrunn av at vi vet alt for lite om hva dette kan komme av, har vi på Knertebo valgt å avstå fra å parre Ronja. Vi vil finne ut av om dette er noe som er rent tilfeldig eller ikke, om det har en årsakssammenheng, eller om det kan være det som kalles Idiopatisk Epilepsi ( årsak ikke funnet). Tiden får vise om det blir aktuellt å avle på Ronja. Pr dd kan ikke vi på Knertebo kunne forsvare event valper på Ronja om de skulle få samme symptomer som kullsøster, og vår policy på Knertebo er at sålenge vi vet om ulemper på linjene i den grad at det faktisk kan skade hunden, så avstår vi heller. SKulle det vise seg å ikke komme noe mer anfall, så kanskje man kan tenke tanken med avl om et par år.

Vi har dessverre ikke vært så heldige med de siste kombinasjonen vi har hatt . Det har alltid dukket opp noe som gir rom for ettertanke for oss når det gjelder videre avl på disse avkommene. Takk og lov har vi ennu andre individer som kan gå i avl, så det er bare å bryte sammen å begynne på nytt....("Den som gir seg er en dritt!"....var det noen som sa en gang.

Det positive midt oppe i det hele er at vi har verdens beste valpekjøpere som elsker den hunden de har, de fortsetter å jobbe med dem og ser verdien av arbeidet vi har lagt ned for å skaffe gode brukshunder. Ironisk nok er det de kombinasjonene med utenlandske hunder som i den siste tiden har gitt oss det negativet resultatet. Joda, man trenger 2 til Tango, men dog.....det gir et stort rom for ettertanke på hva vi egentlig har her oppe i nord. 

Uansett, vi lever videre på det som er bra, og vil hele tiden forsøke å lage hunder som kan brukes i skog og mark......jakten på den "komplette" hunden fortsetter.......i mellomtiden får vi jobbe utifra de fakta som finnes, og innrette oss etter det.
Vi vil påpeke at det er oss selv på Knertebo kennel som har lagt lista på hvordan vi vil ha det, hva andre tenker og gjør bryr vi oss ikke om. Vi har våre mål, andre har sine, enkelt og greit.

Alle som er involvert i dette kullet har fått beskjed før dette blir lagt ut. Og til alle de som har ventet på at parring skal skje, takk for at dere har tillit til å bli med på neste planlagte kombinasjon...........Uten gode valpekjøpere, ingen Knertebo kennel.


Med hilsen

Anne-Marit og Geir Traaholt
9.april 2010 Knertebo kennel