Nyheter 2013

Oppdatert 9.oktober 2013:
Vi vil gratulere vår kjære Siv Elin med BH IPO1 IPO2 IPO3 LP1 KORAD , som har fått godkjent sin tittel IPO 3 . Prøven fant sted i Båstad , Norge og dommer var Stein Ketil Presthus
GRATULERE SÅÅÅ MASSE :)

Siv Elin og sin fantastiske Heike


Så har min lille go`gutt Noffersen hatt en god dag på lydighetsbanen , og fått sin 1.pris nr 2 i i Eliten i Sverige med 265,5p.
One more to go og han er Svensk Lydighetschampion.... blir nok noen nerver fremover her :)
Mamma og Noffersen

I skrivende stund venter vi på albueresultater etter røntgen av R-kullet. Vi var samlet til røntgen og øyelysning , og følgende resultat foreligger:

Rasch-Ludvigsen HD:A  øyelyst fri
Rush By Fantasy  HD:A  øyelyst fri
Rubi Fantasy    HD:A  øyelyst fri
Røffe Luffe-Lisa  HD:B  øyelyst fri

Det så bra ut på bildene, så da håper vi avleser er enige med oss. Uansett blir det ikke rare greien, og det kan vi leve med.
Enn sålenge, gratulerer alle sammen : Brit Annie, Marthe, Nina og Tomas :)


Lille Fancy fylte 10 år 26.september , og vi feiret dagen hos fotografen :) :)
Mitt hjerte, mitt alt, Fancy

GRATULERER MED DAGEN JENTA MI , DU ER ALT FOR MEG!!

Det var alt denne gangen, men høsten og konkurranser er ikke skutt ennå. Ha en fortsatt fin høst

Vil også passepå å gratulerer min gode venn Robert Tenold ( med fruen Britt ) med Nikki som har tatt stor-Cert på NKK i Harstad i helga . Veldig moro , nå er det bare å bli 2 år og ta det siste, så er dere Nuch :)

Anne-Marit og Knerteboerne


Oppdatert 23.september 2013:

Nok en gang vil vi få gratulerer vår fantastiske Benny Nilsson med sin dyktige SE SöCh Knertebo`s Optimal Oksygen "Oksy" som i helgen har tatt sitt 4.CERT og klasseseier i rundering/ sök.
Stor gratulasjon fra barndomshjemmet på Knertebo :)

  Benny og Oksy da de ble Sökschampion 


Anne-Marit og Geir, mamma Fancy og alle søsken !


Oppdatert 13.september 2013:
Ja, så kommer endelig en oppdatering. Beklageligvis ligger dette programmet på gamle pc`n , og nettet er ikke helt samarbeidsvillig og da er det ikke lett å få oppdatert. Men, her er det iaf :)

Nyheter siden sist starter med at alle valpene til Fixie er solgt, selvom vi satt igjen ganske lenge med 2 fine hannhunder.
Disse fikk til slutt sine hjem , en i Oslo og en i Falkenberg, Sverige. Alt har gått bra med alle sammen , med unntak av 1 tispe som vi har kjøpt tilbake for ca 1 uke siden av ulike årsaker. Mer info om dette vil komme etterhvert som alt har roet seg.Hunden er frisk livlig og pigg og koser seg :)
Jevnt og trutt har våren kommet og gått, og sommern kom i juni. Under hele året trener man med hundene sine for å nå et mål, og sommern for Knertebo har bydd på masse flotte resultater:

Knertebo`s Optimal Oksygen "Oksy" med sin fører Benny Nilsson har gjort det mange bare drømmer om. De har tatt 3 strake Cert i sök (rundering) i Sverige, og fått tittelen SE SöCh , Svensk Sökschampion. I Norge kaller vi det for Brukshundchampion i rundering, i Sverige har de delt opp titlene litt mer. Fantastisk innsat av de begge, og med disse resultatene har de også samle sammen SM-poeng:
566p CERT
604,75 CERT + SM-poeng
596,25 CERT og Svensk Sökchampion
Vi på Knertebo gratulerer så mye med de enormt gode resultatene , vi er kjempestolt av dere!!! En stor gratulasjon også til fruen Raula og Corgien Asta som sikkert har vært med på å trekke lasset mot suksessen :)

Knertebo`s Optimal Onoff "Noffersen" ble kåret til Dalslands beste lydighetshund for 2012. Dette skjedde i Åmål 6.juni under Dalslandscupen , iår i lydighet. Samme dag stilte han i Eliten og vant klassen med 257p som ville vært 1.pris på en offisiell konkurranse. Han ble også individuelt nr 3 på tvers av alle klasser den dagen :)
15.juni var det tävling på Eds bk, og etter litt tumulter både her og der endte Noffersen opp med sin aller første 1.pris i Eliten med 269p og en 3.plassering. Årets mål var nådd ! Jeg er fryktelig stolt av Noffersen !!

Midt under en lydighetsbedømning fikk jeg beskjed ringside at Knertebo`s Optimal Otra "Otis" med sin flotte hundefører og eier Christin Vanberg hadde vunnet klasse 3 med 261p med opprykk til Elite. Masse hjertelige gratulasjoner til dere begge. Dermed var et mål nådd for Christin og Otis , og vi fikk nok en Knerteboere i Eliten :) Vi er noen stolte oppdrettere her på Knertebo nå, Christin. Otis er jo litt spesiell siden han var igjen på Knertebo så lenge før Christin dukket opp . Han hadde jo en liten gjesteopptreden som valp hos Nina i Fredrikstad også før han flyttet for godt til Asker..... tror det var et klokt valg å flytte dit, Otis, hehe.

Igår 12.september kom beskjeden jeg har venta og håpet på. Knertebo`s Optimal Frank O`Fido "Frank" med sin unike hundefører og eier Tor Andre Breivikås klarte på første forsøk å bli godkjent Militær Tjenestehund. Endelig fikk de muligheten til å gå opp og da satt den med en gang. Igjen en kjempegratulasjon til dere begge , dere har jobba bra mot dette dere også. Stolt som bare det av dere!!Gratulerer også til samboer Linda som støttespiller til Frank og TAB!

O-kull gutta har virkelig vist fram labbene i sommer , og her kommer de på rad og rekke :

                 
                                  Benny Nilsson med "Oksy"                            Tor Andre Breivikås med "Frank"

            
                            Christin Vanberg med "Otis"                                 Anne-Marit Traaholt med "Noffersen"


Sommern 2013 har også gitt store resultater for vår Ipo-dronning Siv Elin. Hun har startet med Heike i IPO2 og fått godkjent resultat.I tillegg har hun startet i IPO3 både i Nordisk mesterskap og i NM, så damen ligger ikke på latsiden hun heller. Så var nok en deltagelse i lydighet klasse 2, og da klinker hun til å vinner klassen med fine poeng, 171p og 1.pris. Samme uka ,onsdag 14.august var det MT hos min venn Klaus i Uddevalla, og det ble en dag som ble notert i boka flere steder enn bare på Knertebo. Heike og Siv Elin kammer hjem hele 583p av 600 mulige , det høyeste vi har hatt på Knertebo noen gang. herregud for en fin hund du har , Siv Elin.
Så etter endt sommer kan vi presentere BH IPO1 IPO2 LP1 KORAD Knertebo`s Palmas og hans Siv Elin Gratulerer i menger til dere begge, og sender en grattis til gubben Tomas også som har vært hjelper gjennom året :)
                                         
                                                             Siv Elin Lindaeln Olsson  og "Heike"

Kullsøstra til Heike, lille Prima og hennes mamma Sandra har også vist fram føttene på lydighet og mentaltestbanen. her startet de med å få siste 1.pris i klasse 2 i slutten av mai og fikk tittelen LP2. HURRA!! Så starter de på SSU i Sverige og vinner klasse 2 med 181p og blir rasevinner. Så helt utrolig moro å se bilde av dere helt øverst på pallen akkurat i det mesterskapet. Sandra og Prima var også med til Uddevalla, og skrapte godt i fra seg de også. De endte opp på 452p , og siden eksteriøret var gjort før kan de nå titulere seg med følgende: LP1 LP2 KORAD Knertebo`s Prima
En enormt stor gratulasjon til framgangene deres har vist og de flotte resultatene. Grattis også til Joakim som deler hus med denne stanhaftige damen, altså Sandra, hehe

                                  
                                                               Sandra Eliason med "Prima"

Vi skal også nevne at Tor Andre og Frank samt Benny og Oksy fikk godkjent sine MT`er på Uddevalla tidligere iår.
Gratulerer så mye begge 2.

Så vil vi rette en stor gratulasjon til en av våre debutanter i lydighet: Cathrin Kolberg med Cæsar. Sin debut gjorde hun på norsk jord i slutten av mai og endte opp med en 2.pris. Så deltok hun i det som vi kaller for Helvetesuka (Dalslandsveckan) og fikk noen oppturer og noen nedturer som alle oss andre. Allikevel klarte eksvipasjern å dra i land hele 2 stk 1.pris i klasse 1:
Åmål: 184,5p 1.pris
Bengtsfors: 170p
En til nå så har du LP1 , og det går nok bra med riktig og målrettet trening. Vi er kjempestolte av deg og Cæsar , som også blir kalt Knertebo`s Quarkauflauf på papiret, hehe. 

                                          
                                                                Cathrin Kolberg og "Cæsar"

Vil vil også rette en stor takk til alle fra P-kullet som deltok på Funksjonsanalysen i april. Gratulerer til vel gjennomført. Selvom ikke resultatet er optimalt ihht hva man ønsker seg som oppdretter , så har dere verdens beste hund. Som en av dere sa til oss da testen var gjenomført: "Uansett hva det ble idag, så funker han/hun optimalt hos oss, det er det som teller". Takk for innsatsen Egil, Marit, Pilt, Siv Elin , Heike , Sandra, Prima , Kim, Cesar, Linda, Kompis, Jeanette og Pinnie. Keep up the good work.

Så sendes det atter en gratulasjon vestover til Rolf Nygård med Knertebo`s Pondus . De klarte brasene i mars og kan nå tillegge på sine meritter at de nå er Lavine-ekvipasje også. Kjempestolt av dere Rolf, alltid moro å lykkes med det man setter som mål. Lykke til med alt dere måtte foreta dere :)

                             
                                                             Pondus og Rolf påvei opp i helikopter

                                                   
                                                            Pondus og Rolf etter bestått godkjenning!En annen debutant på lydighetsplan som tilhører oss på Knertebo er Nina Gylterud med Knertebo`s Rubi Fantasy. De har kjempa og slitt seg gjennom oppturer og nedturer i sommer de også, men siste konkurransen de var på i september fikk de en knallbra dag. Det ble ingen 1.pris, men dog så nære. De fikk 152p , gikk igjennom klasse 1 uten 0 og vant klassen. Hvilken seier for denne ekvipasjen, og disse kommer vi til å høre mer i fra, sann mine ord. Gratulerer så masse Nina og Rubi.
I tillegg så har gubben til Nina, den innholdsrike Pelle, startet med Fefern sin Xi. Og fra å gå fra en total nedtur på første konkurransen klarte de å reise kjerringa og gå igjennom klasse 2 uten 0 de også. Snakk om ekvipasje. Dette gjorde nok godt for båda mann og Fefer. Gratulerer så mye til Pelle og XI (surrogat-Knerteboern)

     
                                           Kongen og Dronninga av familien Gylterud, Pelle og Nina

Så har vi Gunhild og Kara som har deltatt under Dalslandsveckan og litt til. De har nok vært den livligste ekvipasjen hos oss i år, og det tror jeg de kommer til å fortsette med, hehe. De har vunnet klassen sin , de har tapt klassen sin, hatt oppturer og nedturer men alltid like blide begge to. På vår uoff treningskonkurranse i august ville de ha fått 1.prisom det var offisielt, så det er bare å kjempe på....som både Gunhild og jeg vet: høsten er ennå ung, hehe. Gratulerer med flott innsats begge 2 :) PS: Alltid en kake i nærheten når Gunhild er på G.

                        
                                    Kara med pokalen hun fikk da hun vant klassen sin med opprykk i NHL

Team Pappa-Luffe har debutert i klasse 3 i år, dog uten så mye hell. Nå har det vært konkurranseforbud i høst og lengre utover, + at Luffe har fått seg en strekk og har vært holdt i ro en god stund. Opptrening gjelder og det å samle erfaring i klasse 3 for hund og fører , ja det får foregå på trening fremover. Gratulerer med fin innsats , dere er fremdeles som egg&bacon. Love you! Kurset med Lillemor og Kjell Edstrøm er nok det som sitter best igjen i denne ekvipasjen fra iår :)
                 
                                                  Lillemor , Geir og Luffe trener sideforflyttninger

Vi har også hatt MH-beskrivelse av R-kullet etter Unox vom Hause Anin og Knertbo`s Next Fantasy "Luffe" . Vi fikk meget godt resultat på disse unghundene , og ikke minst flotte avreaksjoner og 100% skuddfasthet hos alle. En stor takk til 
Brit Annie Hoddø McEwan med Knertebo`s Rasch-Ludvigsen "Rubin" , Marthe Aune med Knertebo`s Rush by Fantasy "Rushiboy" , Nina Gylterud med Knertebo`s Rubi Fantasy "Rubi" og Tomas Olsson Med Knertebo`s Røffe Luffe-Lisa "Bella" som kom og delte dagen med oss og gjorde den tilnærmet perfekt. Takk også til beskriver Terje Jaobsen og testleder Wenche Jacobsen for fin veiledning gjennom testen og god informasjon om testens resultater i etterkant. Takk også til Årjäng bk for at vi fikk komme den dagen. Her er barna til Luffe med med mormor Fancy i spissen. Fra venstre:
Luffe, Rubin , Rushiboy , Rubi og Bella , morr-morr (fnis) Fancy i front Bildet under er med eierne til R-kullet.

 

 
                                 Brit Annie m/ Rubin Nina m/ Rubi  Marthe m/ Rush og Tomas m/ Bella
                                                                                                                                     Foto: Peller eller Siv Elin

Så må vi ikke glemme den nye lille stjerna vår på Knertebo. Det er Dixie , det. Knertebo`s Tomboy`s Texas.Hun er håndplukket i kullet av mor , og håper og tror at dette vil bli bra. Hun viser svært gode takter, er livlig, full av F og enormt sosial. Hun har jakt, hun har kamp og forhåpentligvis blir hun et emne som jeg kan bryne meg på i IPO når den tiden kommer.Hun var på sitt første IPO-kurs 11 uker gammel og sitt 2.IPO-kurs 4,5 mnd gammel. HUn har også vært innom valpekurs og en uke trening i Arvika i sommer via Follo Bk.
Ekstre moro var det at hun 4 mnd og 5 dager gammel gikk opp til bronsemerket i LP, og klarte det. Er svært stolt av den lille frøkna , og nå koser vi oss med lek og trening, og momentene skal bare lekes inn. Denne gangen har jeg begynte veldig tidlig med mye rart, vi har f.eks begynt på neseprøven og ruta , bare vi lek. Ønsker oss selv lykke til i framtida,og håper vi får gå et skadefritt liv i møte nå lille venn. Love you Dixie.


                                        Anne-Marit og Dixie med kursholder Odd Jøran Eide i bakgrunnen


Mormor/mamma Fancy har også vært i ilden i sommer da hun overtok plassen til Noffersen i Elitelydighet da Noffersen ahdde fått seg en strekk. Det ble ikke så mange poeng, men guuuuud så moro vi hadde det. Fancy prater seg gjennom fri v foten, stopper når hun vil på innkalling,men er knallgod på tekninske øvelser som ruta, apport dirigering og neseprøven. I en alder av nesten 10 år får hun 0 på hopp metallapport, da den voksne damen klarer å tjuvstarte,haha. greit at ting ikke går fort nok for henne i den aldern, fnis. Avstandskommandoen hadde hun gjort før, så innen skiltet var snudd hadde hun utført 4 forskjellige skifter og 0èn var et faktum. Jeg elsker den hunden mer en hjertet kan tåle, og hun beriker min hverdag i aller høyeste grad. At hun og hennes datter Fixie har "reddet" meg fra mang en nedtur i hundeverdene legger jeg ikke skjul på.
Jeg ville undt absolutt alle en Fancy , inkludert alle fordeler og ulemper som hører med et oppdrett og hundehold når man har en hund som presterer :) Her er mitt favorittbilde av mine to skjønne , mor og datter:

                             
                                                                     Fixie ,Anne-Marit og Fancy

Jeg vil også få gratulerer min gode venninne Kristin Karlsen med sin vakre schæferhund Welincha`s Faiza. De har fått opprykk til klasse 2 i LP, fått godkjent Ferdselsprøven og nå sist helg kunne de kamme hjem CERT, BIR, BIG og 2.Best in Show på utstilling. Gratulerer så mye , dette er dere vel undt. Gleder meg til å se mer av dere!

Årene går, og det tynnes i rekkene av de eldste Knerteboerene. Våre tanker går til dere som har måtte la deres beste venn vandre videre , og vi vil med all respekt takke dere for de fine årene dere gav Knerteboerne deres. R.I.P

Anne-Marit, Geir og hundene
Oppdatert 10.april 2013:
Valpene har kommet , og vi gleder oss over 5 hanner og 4 tisper. Fødselen gikk kjempfint og alt var over på 3 timer.
Se under Valper for mer info.


Så retter vi atter en gang en stor gratulasjon til Rolf Nygård med Knertebo`s Pondus. Denne gangen har ekvipasjen klart å bli godkjent A-Lavine i Norske Redningshunder. Vi tar av hatten for den jobben dere to gjør sammen som et Team, Rolf.
Gratulerer i masser.

Snart er det FA for P-kullet , kurs som vi skal på og ikke minst er sesongens konkurranser snart i gang.

Oppdateringer kommer fortløpende på valper og nyheter :)

Ha en fin forsommer alle sammen , det høres finere og varmere ut enn den kalde våren vi har her, hehehe

Anne-MaritOppdatert 13.mars 2013:

Valpekull og lydighet på Tjörn bk::
Noffersen og jeg har nå kommet såpass langt at vi har erobret en 2.pris i Eliten i Sverige. En null ble det for dagen 2.mars på Tjörn, og med godkjent på den hadde vi hatt 1.pris :) Godt å vite at vi er i rute, og vi gleder oss til fortsettelsen i 2013.

Alle er i farta her , og det trenes jevnt og trutt :)

Vårens gladeste nyhet er at Fixie venter valper i underkant av 14 dager . Nå krysser vi alt for at alt går bra og gleder oss til T-kullet på Knertebo

Anne-Marit