Bamse "Dragen" Brakar


Født: 5.september 1992 på Grønland i Oslo


Gjennomført Korning i Södertälje i Sverige som prøvekanin under
utdannelse av figuranter, godkjent skudd. Dommer: Ingrid Tapper

Kull på 10 valper, 6 tisper og 4 hanner

Mor: Dixie Labrador/BorderCollie

Far: Ukjent navn Rottweiler/Schæferhund


Bamse ble født på Grønland i Oslo, og oppdretter av kullet var Dag Frimo. Han var sammen med sin bror Festus de eneste i kullet som var svarte med hvitt, de andre hadde enten Schæferhundtegninger eller Rottweilertegninger. Bamse kostet 800kr, inkludert førstegangs vaksine, halsbånd og kobbel samt litt fòr og go`biter.
 

Bamse vokste opp på nattskiftet på Linjegod A/S, da vi begge arbeidet som terminalarbeidere, og ble fort et fast innslag både som skiftarbeider, matpakkedeler og streikevakt under konflikter som oppstod i bransjen.

Bamse og Geir hadde også oppdrag for Indre Østfold hundeklubb med å kjøre fysisk og psykisk utviklingshemmede med Saccovogn en gang i uka ved Askim sykehus. Dette var noe Bamse likte godt, og med den sterke psyken Bamse
selv hadde, lot han seg aldri vippa av pinnen selv om det med litt ukontrollerbare klienter kunne bli en del brå bevegelser og andre uforutsette ting. Bamse var med oss overalt, og når vi hadde oppdrag for Løkka Menighetsklubb på Grünerløkka i Oslo å kjøre en gjeng med ungdommer opp på Hardangervidda på leir hver sommer, var Bamse den fødte reiseleder..........alltid
tilstede for barna, og oss.

Bamse lå høyt i rang hos oss, og mye ble, dessverre, gjort på hans premisser. Så mye kunne vi den gang. Da han var godt voksen fikk vi Knerten-Bjarne. Bamse ble fadder for Knerten, og oppdro han til å bli en kjekk kar. Dessverre var ikke disse gutta helt enige de siste 2 årene av Bamse sitt liv, så de ble holdt atskilt i vår lille bolig. Det fungerte det og, og som alt annet må man bare tilpasse situasjonen med mange hunder.
Bamse var Nillan sin store helt, og vi har ikke tall på hvor mange pinner og stubber de to delte i skogen.

Bamse var med å prege alle valpene i de 8 kullene han fikk oppleve, og favoritten hans ble til slutt Fancy, en Nillefis opp av dage, med samme futt og fart skogen rundt. Fancy elsket Bamse, og strålte som ei sol bare hun fikk se ham, og det tror vi var gjensidig.

Bamse var en selvskreven gjest hver eneste julaften vi var i Oslo hos familien. Pga av plassen ble det begrenset til å kunne ha med en hund, og da var Bamse høyt prioritert. (Selvom det i våre øyne ikke kan prioriteres her hjemme). Bamse visste han fikk pakke av "mormor Lillian" og "onkel Ronny", og det var alltid stor stas når middagsrestene skulle fordeles mellom Bamse og avfallsdunken. Kort sagt fikk avfallsdunken en heller mager jul.

Bamse har også vært på utstilling i Gatemixen hundeklubb i 1997. Det vi husker best av kritikken er:" litt vanskelig, men ellers en trivelig fyr". Akkurat som å beskrive Bamse. Han fikk også en liten plakett for deltakelsen, et minne som fremdeles henger høyt for oss som hadde verdens beste blandingshund.

Bamse var vel en av Norges mest bereiste blandingshunder, med en fartsbok som inneholder reiser til Danmark, Finland samt Norge og Sverige rundt, Lofotfiske og myggcamping i nord Sverige. Bamse har stort sett også vært med på alle utstillingene vi har vært på, og alltid feiret ck, cert og cacib med griseøre på lik linje med de andre.

Bamse var 7 år da han gikk sitt aller første spor hjemme i Tuåsen i Båstad. Aldri har jeg sett slik en entusiasme, og trodde at det ikke ville bli noe problem å lære ham å plukke pinner. Men var det noe Bamse regelrett "dreit" i så var det pinner, for det kasta jo Geir på jordet med ham nesten hver dag allikevel. Har aldri sett noen bli så glad for å finne en tennisball, og
så midt i skogen, da gitt. Bamse var også veldig flink til å plukke hestemøkk, og takk og pris veldig dårlig til å avlevere "apportene".

Bamse var 12 år da Anne-Marit og Bamse tok bronsemerket i lydighet. En seier i Anne-Marit sine øyne, selvom øvelsene i seg selv ikke akkurat er all verden. Men å få det til på Bamse, kunne være en prøvelse i seg selv. Uttallige timer på Båstad barneskole med Nillan, Knerten og Fancy i fellesdekk med Bamse, ja det var nok litt av et syn.

Siste natta til Bamse ble natt til 3. august 2005. Geir hadde observert at Bamse pustet veldig tungt, så når han dro på jobb lå jeg sammen med Bamse og passet på ham. Fast bestemt på å dra til veterinær når han åpnet. Somsagt så gjort. Bamse hoppa ned fra senga, og fòr ut av døra i sin karakteristiske taktfaste marsj med retning bilen. Bamse elsket å kjøre bil. Da han hoppet inn i bilen, sviktet bakparten hans og landet i hendene mine. Da visste jeg at Bamse aldri ville få være med hjem noe mer. Vi hadde en avtale Geir og jeg at den dagen Bamse ikke kunne hoppe inn i bilen som han har gjort i alle år, da var tiden kommet for at han skulle få slippe. En sånn gutt som han skulle aldri få lide, enkelt og greit. Geir møtte meg hos Ølstad på Fetsund.
Pusten var dårlig fordi hjertet begynte å bli slitent, et hjerte av gull skulle slå sine siste slag på Fetsund. Ølstad gav ham beroligende, og når tiden var inne fikk jeg sette den avgjørende sprøyta selv. Med den sendte jeg Bamse "Dragen" Brakar til de evige jaktmarker mens han ennå hadde blikket sitt på Geir. Vår verste opplevelse, men allikevel kjennes det godt når vi vet at han slapp å lide noe.

Takk Dragen, for alle de fine årene du gav oss, og ikke minst alt du lærte oss.Vi vil aldri glemme deg!

Anne-Marit, Geir, Knerten-Bjarne, Nillan, Debbie og Fancy
 
GOD`s WILL

When God made the earth and sky
The flowers and the trees,
He then made all the animals,
The fish, the bird and bees.
And when at last he`d finished,
Not one was quiet the same
He said:" I walk this world of mine
And give each one a name.
And so he travled far and wide,
And everywhere he went.
A little creature followed him
Until it strength was spent
When all were named upon the earth
And in the sky and sea
The little creature said: " Dear Lord,
There`s not one left for me."
Kindly the father said to him
"I`ve left you in the end.
I`ve turned my name back to front
And called you DOG, my friend"